Montrealský věstník                                Ročník 55

Září/September 2018                   5080 Glencairn Ave, Montreal, H3W 2B4                              Číslo 1


 

 

Chcete-li dostávat Montrealský věstník po emailu ve formátu pdf, napište na montrealvestnik@gmail.com

 

Kalendář činností

 

1. – 3. 9.          Opékání prasátka, tábor Hostýn, 135 Dorilda, St-Calixte Nord, QC, J0K 1Z0

5. 9.       St       Schůzka klubu seniorů, Čs. dům, 6540 McLynn, 12.30 h

11. 9.     Út      Schůze výboru Čs. sdružení, Čs. dům, 6540 McLynn, 19.30 h

16. 9.     Ne      Bohoslužby, kaple Loyola High School, 7272 Sherbrooke W., 11.00 h

19. 9.     St       Schůzka klubu seniorů, Čs. dům, 6540 McLynn, 12.30 h

26. 9.     St       Vernisáž E. Lapkové, Galerie Bernard, 3926 rue Saint-Denis, 17.00 h

 

Vše nejlepší do nového roku

Židovský Nový rok (Rosh Hashanah) začíná večer 9. září a slaví se do večera 11. září. O týden později, večer 18. září, začíná Yom Kippur (Day of Atonement, neboli Den smíření), který končí příští den večer. Všem krajanům, kteří je slaví, přejeme hezké svátky!

Klub seniorů

Naše první schůzka po prázdninách bude ve středu 5. září v půl jedné odpoledne v Českém domě, další pak 19. září. Při milém pohoštění s vínem si popovídáme o prožitém létě a o významných událostech toho dne v dějinách. Podle zásady "zdravá mysl v zdravém těle" si promluvíme o zdravé výživě a předvedeme pár cviků, které se taky mohou dělat v sedě, pak si promítneme nějaký český film z naší kolekce. Rádi vás mezi sebou přivítáme. Informace v případě potřeby podá Ema Košacká, tel. 514-735-5795.

 

Na poslední předprázdninové schůzce 27. června jsme si jako obvykle připomněli události spojené s tímto dnem. Paní Olga Nováková nám vždy připraví zajímavou přednášku. Roku 1850 se narodila Američanka Helen Keller, slepá a hluchá, která se přesto stala významnou autorkou a řečnicí. V době rusko-japonské války v roce 1905 se poprvé vzbouřila posádka válečné lodi Potěmkin, což byl první krok k revoluci v roce 1917. V roce 1944 Spojenecká vojska dobývají francouzský Cherbourg.

     Vespolek jsme si shrnuli náš rok schůzek, a potom hovořili (opět jako obvykle) o všem možném: o našich dětech a vnoučatech, rodinných fotografiích, či událostech v našich rodinách. Abychom se také vyžili kulturně, shlédli jsme film "Hotel Modrá hvězda" natočený v roce 1941 v režii Martina Friče s Natašou Gollovou, Adinou Mandlovou a Oldřichem Novým v hlavních rolích. Situační komedie, žádné politické narážky, nic vážného, jen pro pobavení a pár úsměvů, vždyť v té době český film nesměl být ničím jiným. Mimochodem, v pozdějších letech nesměl leckdy být ani tou komedií. (IR)

Čs. sdružení

Výborová schůze montrealské pobočky Čs. sdružení se bude konat v úterý 11. září 2018 v půl osmé večer v Českém domě na 6540 McLynn. Na programu je shrnutí činnosti za minulý rok a plánování našich tradičních akcí, které organizujeme spolu se Sokolem: Bazar, Mikulášská zábava a Mikulášská nadílka pro děti. Všichni členové Sdružení jsou srdečně zváni. Rádi mezi námi přivítáme i další zájemce o naši činnost – ozvěte se Míše Fuchsové (514-737-8325) nebo Aleně Martinů (514-484-6177), pokud chcete přijít.

 

Tradiční 63. bazar bude 3. listopadu 2018 jako obvykle v hale kostela sv. Ignáce na 4455 West Broadway od 11 do 3 hodin odpoledne. České speciality, pivo, knihy, vánoční cukroví a drobné dárky.

Mikulášskou zábavu chystáme ve spolupráci se Sokolem Montreal na sobotu 24. listopadu opět v Chopin Hall v Lachine. Hrát k tanci bude oblíbená skupina Edelweiss, Mikuláš s čertem a andělem opět přijdou a nadělí vašim přátelům dárky, které pro ně přinesete. České speciality, pivo, půlnoční tombola.

Vánoční oběd seniorů se bude konat týden před Mikulášskou nadílkou, v sobotu 1. prosince.

Mikulášská nadílka pro děti bude 8. prosince jako obvykle ve Webster Hall kostela Westmount Park United. Tým Mikuláše, čerta a anděla bude nadělovat vašim dětem dárky, které pro ně přinesete.

Česká škola

Česká škola v Montrealu stále hledá učitelku. Jedná se o dobrovolnou činnost: práce s dětmi ve věku od 7 do 12 let. Výuka jednou za 2 týdny, v sobotu dopoledne na dvě hodiny. K práci patří i příprava podkladů k výuce. Všechny děti hovoří do jisté míry česky. Je nutná znalost českého jazyka mluveného i psaného. NENÍ NUTNÉ pedagogické vzdělání. Škola sídlí v současné době v NDG, kousek od metra Namur. Pro více informací kontaktujte prosím ceskaskolamontreal@gmail.com. Děkujeme.

Misie sv. Václava

Doufáme, že jste si užili pěkné léto. Naše první česká mše po prázdninách bude v neděli 16. září 2018 jako obvykle v 11.00 hodin v kapli ve 3. patře budovy Loyola High School, 7272 Sherbrooke Street West (roh West Broadway). Růženec se modlíme od 10.30 h. Prosíme, přicházejte před jedenáctou, protože budova se z bezpečnostních důvodů v 11 hodin zamyká. Děkujeme a těšíme se na shledanou. (Rose Mary Strban)

Tábor Hostýn

Léto už je skoro u konce, ale slunce stále svítí jako divé a na Hostýně je velmi hezky. Sezóna stále ještě pokračuje, přijeďte si odpočinout a pokochat se pohledem na podzimní barevnou transformaci listí, upéct pár buřtů nebo se projet po jezeře Lafond. Tábor je otevřen do 15. října.


Opékání prasátka (Pig Roast): Během Svátku práce od 1. do 3. září proběhne na táboře Hostýn již 8. opékání selete "Fundraiser Mechoui".

Cena: ubytování na dvě noci a jídlo na neděli je 20 $ pro děti do 5 let, 45 $ od 5 to 14 let a 90 $ pro účastníky od 15 let. Samostatná nedělní večeře stojí 35 $.

Program: koupání z naší soukromé pláže, muzika, táborák, procházky, houbaření, volejbal aj. Přineste si spací pytel a polštář a svůj alkohol.

Jídlo: V sobotu bude pouze večeře (guláš s knedlíky). K nedělní snídani budou palačinky s kávou nebo s čajem, na oběd bude hotdog s kukuřicí a k večeři opékané sele. Milovníci salátů si budou moci vybrat z několika druhů. Kromě nedělního jídla je do ceny zahrnut pondělní "brunch". Odjezd domů je kdykoliv v pondělí. Kdo chce, může si pobyt prodloužit – cena je 32 $ za kabinku za noc.

Rezervace je nutná, protože očekáváme velkou účast rodin s dětmi a už nyní je tábor z velké části obsazen.

Pár fotografií z minulého roku, kdy byla malá účast kvůli špatnému počasí, si můžete prohlédnout na http://tuffasrock2.rajce.idnes.cz/2017-9-3_Mechoui_Pig-roast/ Pro přesnější informace (rezervace, ceny, jídelníček, atd.) kontaktujte prosím Barbaru Noskovou na barunka01@hotmail.com, nebo Gabinu Chlumskou na vchlum@yahoo.com.

 

Multidisciplinary Art Weekend neboli třetí Houseshow En Plein Air se bude konat 14., 15. a 16. září. Největší atrakcí bude jako obvykle hudební část, která také zabere nejvíce času a prostoru. Minulý rok se zúčastnili jedinci a skupiny až z Vancouveru a Hamiltonu a kvalita představení byla bez nadsázky výtečná. Houseshow je organizována Johnem Misrahi a Zbyňkem Najserem, který je členem hostýnského výboru.      

 

Weekend Carmagnole by se měl konat mezi 21. a 23. září. Vyjednávání ještě není zcela uzavřeno, ale celý tábor by byl rezervován pro tuto akci. Carmagnole je skupina umělců především hudebního zaměření.

 

Všechny akce oznámené v předešlém čísle (Český piknik, Slovenský den, Hudební festival organizovaný sousedem panem Benoit Longpré a dětský tábor) byly velmi úspěšné. Dětského tábora se zúčastnilo více dětí než minulý rok, skoro 30 v každém ze tří týdnů. Doufáme, že příští léto přijede dětí ještě víc. Na Český piknik se navzdory dešti přijelo podívat kolem 30 spokojených návštěvníků. Slovenského dne se zúčastnilo asi 45 také velmi spokojených hostů. Hudební festival navštívilo skoro 30 lidí. (Franta Kaštánek a Josef Maxant)

In memoriam

Na sklonku letošního jara zemřel ve svých 98 letech pan Jiří EHRMANN. Jeho život nebyl nejsnazší, za války byl v Terezíně, Osvětimi a jiných koncentračních táborech. Jeho žena Eva, se kterou se seznámil v Terezíně, byla po příchodu do Kanady postižena obrnou a zbytek života strávila v kolečkové židli. Navzdory všemu uměl však Jirka žít a všechny potíže překonával s humorem. Měl velmi rád hudbu, hrál tenis a bridž a byl vždy dokonale elegantní a dobrý společník.

     Vzpomínáme na něj a rodině jeho dcery Míši vyslovujeme upřímnou soustrast. (Míša Fuchsová)

Kultura

Eva LAPKOVÁ pořádá sólo výstavu svých plastik a reliéfů v Galerii Bernard na 3926 rue Saint-Denis v Montrealu od 27. září do 4. listopadu 2018. Vernisáž se bude konat ve středu 26. září od 17 do 20 hodin. Informace na tel. 514-277-0770.

 

K dalšímu úspěchu Evy LAPKOVÉ patří to, že její tři díla jsou nyní součástí stálých sbírek Museum of Fine Arts na 1380 Sherbrooke St. W. Po dlouhém výběrovém řízení, kdy byly práce vystaveny několik měsíců v muzeu pro posouzení dvěma různými komisemi, byly přijaty plastiky s názvem "Fountain" (1984), "Maternity" (1975) a "General" (1981). Všechny tři vyrobila Eva ve spolupráci se svým manželem Milanem, který zemřel v roce 1999. Pro Evu to znamená významné ocenění její umělecké práce. Gratulujeme! (AM)

Filmy Jiřího Trnky v Montrealu

"Mistr loutek: Kompletní Jiří Trnka" (Puppet Master: The Complete Jiri Trnka) je název série filmů, které budou promítány v několika městech v Severní Americe. V Montrealu bude od 12. do 18. září 2018 v Cinémathčque Québécoise. Promítá se kompletní Trnkovo dílo, 24 filmů (18 krátkých a 6 celovečerních), mezi nimiž je např. Císařův slavík, Osudy dobrého vojáka Švejka, Staré pověsti české, Špalíček, Sen noci svatojánské, pohádky jako Bajaja, Zasadil dědek řepu nebo Zvířátka a Petrovští, nechybí ani Pérák a SS nebo surrealistický Dárek. Informace o Trnkových filmech najdete na comebackcompany.com/JiriTrnka. (AM)

---------------------------------------------------------------------------------------------

České a slovenské sdružení v Montrealu a Sokol Montreal

 

vás zvou na slavnostní

 

KONCERT

 

u příležitosti 100. výročí založení Československa

 

v sobotu 27. října 2018 v 19.30 h

 

v Chapelle historique du Bon-Pasteur, 100 Sherbrooke East

 

Účinkují:

Kateřina Jurásková (violoncello), Martin Karlíček (klavír),

Maryna Krejcarová (zpěv), Mana Shiraishi (housle), Zuzana Šimurdová (klavír)

 

Na programu:

Antonín Dvořák – Dumky;  Leoš Janáček – Pohádka

Luboš Fišer – Sonáta;  operní árie, slovenské lidové písně

---------------------------------------------------------------------------------------------

Letošní významná výročí

Na září připadá opět několik zajímavých výročí. O některých z nich už jsme psali v dřívějších číslech: Jan "Eskymo" Welzl zemřel 18. září 1948 v 70 letech (narozen 15. 8.) a Vladimír Remek, který vzlétl do vesmíru jako první český kosmonaut v březnu 1978, se narodil 26. září 1948 – oslaví tedy letos 70. narozeniny.

     Smutným výročím, jedním z těch "nešťastných osmiček", je 80 let od podepsání "Mnichovské dohody" (zvané také Mnichovský diktát nebo dokonce Mnichovská zrada). Představitelé Velké Británie (Neville Chamberlain), Francie (Édouard Daladier) a Itálie (Benito Mussollini) se 29. září 1938 dohodli s Adolfem Hitlerem, že Československo musí postoupit do 10. října 1938 Německu své pohraniční území, kde byli Němci v nadpoloviční většině. Jednání se konalo bez zástupce Československa. Vyslanci Mastnému byla podepsaná dohoda předána 30. září ráno, aby ji doručil prezidentu Benešovi do Prahy. Mnichovská dohoda byla završením činnosti Sudetoněmecké strany Konráda Henleina a vyvrcholením snahy Adolfa Hitlera rozbít demokratické Československo. Je příkladem politiky ústupků, tzv. appeasementu. Velkým zklamáním bylo, že Francie a SSSR, země, které slíbily Československu pomoc, nakonec nic proti této dohodě neudělaly. SSSR ani nemobilizovala armádu (Francie ano, a na protest pak náčelník francouzské vojenské mise v ČSR generál Louis Faucher rezignoval). Velké debaty se vedly, zda se mělo Československo bránit – během pěti dnů zmobilizovalo přes milión mužů odhodlaných bojovat, ovšem v té době fašistické Německo obklopovalo Čechy ze všech stran – obrana by dlouho nevydržela a útok by Čechy rozdrtil.

     Edvard Beneš (narozen 28. května 1884), právník a politik, byl českým prezidentem ve dvou velmi těžkých obdobích. Poprvé byl zvolen 18. prosince 1935 po abdikaci Tomáše G. Masaryka a rezignoval 5. října 1938 po Mnichově. Válku strávil v Londýně jako vůdčí představitel československého zahraničního odboje. Po válce byl potvrzen ve funkci prezidenta, ve které vydržel až do 7. června 1948, kdy víceméně ze zdravotních důvodů abdikoval – v té době již byl vážně nemocen. V květnu 1948 se ještě pokusil vzepřít komunistům, když odmítl podepsat novou československou ústavu, která znamenala konec demokracie. Zemřel 3. září 1948 v Sezimově Ústí, kde je pochován.

     Z těch radostnějších vybíráme například výročí narození Zdeňka Veselovského, který by právě v těchto dnech slavil devadesátku. Narodil se 26. srpna 1928 a zemřel 24. listopadu 2006. Byl téměř 30 let ředitelem pražské ZOO a jedním z jeho největších úspěchů je záchrana koně Převalského. V roce 1988 byl kvůli konfliktu s komunistickými představiteli města Prahy na hodinu vyhozen, což mělo za následek protesty a bojkot pražské ZOO ze strany mnoha zoologických zahrad, což ovšem pak vyřešila Sametová revoluce. Sto padesát let uplyne od narození básníka Otokara Březiny (vlastním jménem Václav Jebavý), představitele symbolismu. Narozen 13. září 1868, žil samotářským životem starého mládence a zemřel ve věku 60 let. A do třetice to je Jaroslav Kvapil, významný divadelní režisér. Narodil se 25. září 1868 jako syn lékaře na Klatovsku. Studium medicíny a filosofie nedokončil, začal raději pracovat jako žurnalista. Jeho žena, Hana Kvapilová, herečka Národního divadla, jej přivedla k divadlu – působil nejdřív v Národním, pak v Městském divadle na Vinohradech jako režisér, ale psal i libreta, překládal a upravoval hry pro jevištní představení. Ještě v 80 letech režíroval "Princeznu Pampelišku" v Národním divadle. Jako jediný divadelník podepsal v únoru 1948 výzvu k zachování demokracie. Když 10. ledna 1950 zemřel, byl jeho pohřeb vypraven proti jeho přání z Národního divadla. (AM)

Každému papírového okupanta

Originální způsob, jak připomenout 50. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy z 21. srpna 1968 a zaujmout i mladé lidi a děti, vymysleli v Rožnově pod Radhoštěm. Akce "Invaze 18 – vyrob si svého okupanta" spočívala v tom, že si lidé mohli z internetu stáhnout obrázek pěšáka, tankisty či roty vojáků, vystřihnout si ho, přilepit na špejli a 21. srpna ráno ho zapíchli buď před domem do trávníku nebo třeba i doma do květináče, vyfotili ho a sdíleli na Instagramu (internetu). Účelem bylo hlavně to, že když už si s tím lidé dali práci, zaujali tím i děti a při té příležitosti jim vyprávěli, co se tehdy dělo. Večer pak mohli vojáky jednoduše hodit do koše. Nápad se ujal ve 152 městech v Čechách a dokonce i v zahraničí (Brusel, Štrasburk, Bristol). Jako vzpomínka na rok 1968 se nám to zdá zajímavé, a proto těm, kteří dostávají Věstník poštou, posíláme obrázek okupanta, abyste si ho sami mohli vystřihnout a sestavit – a nebo ho přímo hodit do koše. Původní článek najdete na internetu na https://zlin.idnes.cz/invaze-18-roznov-pod-radhostem-fujare-papir-vojacek-1968-pdn-/zlin-zpravy.aspx?c=A180822_422288_zlin-zpravy_ras a vystřihovánku, kterou si můžete stáhnout přímo z internetu, na http://invaze18.cz/upload/invaze18_vystrihovanka.pdf (autor kresby: Jan Pomykač).

Různé zprávy

Prodám elektrický šicí stroj Singer za 80 $ nebo podle dohody. Volejte 514-675-3963.

 

Prodám 1949 Škoda Roadster 1101, který je v renovovačním stavu. Mám většinu součástek a manuál na seznam dílů. Cena podle dohody. Rychlý prodej kvůli stěhování. Informace na jmarek10@hotmail.com nebo po telefonu na 514-995-6245.

 

Realitní kancelář HORREN s.r.o. obstará kompletní správu nemovitostí na území České republiky. Pronájem a prodej nemovitostí, poradenství v oblasti investic do nemovitostí, právní poradenství, správa nemovitostí. Naše adresa: Pobřežní 6/58, 186 00 Praha 8, Česká republika. Tel. (420) 221 719 041, email info@horren.cz,  www.horren.cz.

 

Na Věstník přispěli: Michal Fogl, Dr. Eva Každanová, Dagmar Mikešová, Anne-Marie Podlesak, Anna Simandl, Zdeněk Šebek, Václav Pechousek (VJ Screw Machine). Všem srdečně děkujeme!

 

Ačkoliv je Montrealský věstník zasílán zdarma, finanční příspěvky jsou vítány. Chcete-li Věstník podpořit, pošlete příspěvek na adresu: Ema Košacká, 6542 McLynn, Montreal, QC, H3X 2R6. Šek vystavte na "Czech and Slovak Vestnik". Dotazy a informace můžete psát i na emailovou adresu Montrealského věstníku: montrealvestnik@gmail.com nebo amartinu@yahoo.com.


Šéfredaktorka: Alena Martinů, 5080 Glencairn, Montreal H3W 2B4, tel. (514) 484-6177, email: amartinu@yahoo.com

Členové red. rady: Alois Fogl, Míša Fuchsová, Ema Košacká, Ludvík Martinů. Přispěvatelé jsou podepsáni.

Redakce nemusí vždy souhlasit s publikovanými texty. Za jejich obsah zodpovídá autor.

Redakce si vyhrazuje právo příspěvky odmítnout, zkrátit nebo upravit podle potřeby.





JUDr. Jaroslav Horký odpovídá na vaše otázky

Otázky a odpovědi zpracovává Advokátní kancelář H&P Law s.r.o .

www.ak-hp.cz, tel. 420 221 719 041, fax 420 221 719 059, email info@ak-hp.cz.

 

Dotaz : Mám v České republice pozemek, na němž stojí stavba, která je ve vlastnictví jiné osoby. Chci tento pozemek prodat, nicméně vlastník stavby mi nabízí velmi malou částku. Jak se tomu mohu bránit, jak mohu postupovat?

 

Odpověď : Tento dotaz nelze jednoznačně zodpovědět. Je třeba v takovém případě rozpoznat, zda se jedná o stavbu oprávněnou, neoprávněnou či dokonce černou. Za předpokladu, že jde o stavbu, která byla postavena se souhlasem vlastníka pozemku, máte tzv. vzájemné předkupní právo, Vy ke stavbě a majitel stavby k pozemku pod stavbou. Cena se pak odvíjí od ceny obvyklé v místě a čase, proto je nejlepší obrátit se i v tomto případě na odbornou pomoc, v první řadě proto, abyste zjistil skutečnou cenu nemovitosti. Pokud Vám již někdo nabízí vyšší cenu než vlastník stavby a Vy s ní souhlasíte, musíte nejprve za tuto cenu učinit nabídku vlastníku stavby. V případě, že ji bude akceptovat, budete muset vlastníka stavby upřednostnit před třetí osobou.

H&P Law nabízí veškeré právní služby na území České republiky:

občanské právo, obchodní právo, správa majetku a ostatní právní poradenství.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

CharHong logo.jpg

 

3843 boul. Saint-Laurent

Tel. 514-844-6734

boucheriehongroise84@gmail.com

 

Nabízíme:

Mattoni (regular, lemon, orange, grapefruit), Kofola,

Tatranky, Horalky, Kávěnky, Fidorky (4 druhy), Mila, Amigo, Nugetta, zeli kysané, červené a bílé, halušky

a knedlíky v prášku, nakládané okurky, hořčice

(kremžská, plnotučná a další), Maggi,

výrobky Vitana a Dr. Oetker, salámy a klobásy

evropského typu (čabajka, uherský salám),

vídeňské párky, různé druhy sýrů

(bryndza, oštiepok, párenica, korbáčik a jiné)

 

 

Honorární konzulát
České republiky v Montrealu
 
JUDr. Hynek Žikovský, konzul
 
2020 University,  Suite 1920
Montreal, QC H3A 2A5
Tel.: 514-316-4383
e-mail: consul.czech.qc@gmail.com
montreal@honorary.mzv.cz

 

 

Odkoupím

 

registrované i neregistrované střelné zbraně,

sportovní, lovecké, vojenské.

Restaurování starých či poškozených zbraní.

Potřebná povolení mám, převod zařídím.

Diskrétní jednání zaručeno.

 

Jiří  514-616-9257

 

Misner KW fin

 

 

BARBARA ASGARY

 

artist

 

514-488-5514

 

www.barbaraasgary.com

 

barbara.asgary@gmail.com

 


 

 

Voyage  NORKO  Travel

 

1234 Stanley St. , Montreal H3G 2S7

Tel.: (450) 812-0620  Fax: (514) 871-0148

Toll free: 1-888-871-8888

e-mail: kapit2678@hotmail.com

Letenky a veškeré turistické služby

VOLEJTE  ALENU!

 

 

PhDr. OLGA AJVAZOV Á

Oficiální tlumočnice a překladatelka jazyka českého, slovenského, anglického, francouzského, španělského a ruského. Překlady všeho druhu, včetně odborných a ověřených. Tlumočení simultánní, konsekutivní i doprovodné. Korektury textů, výuka jazyků.

 

5254 Côte St. Antoine, Montréal, QC H4A 1P4

Telefon: (514) 481-3333

E-mail: olgatranslation@sympatico.ca

 

 

MILO Š  G.  KACIR

 

CHARTERED PROFESSIONAL ACCOUNTANT

 

2530 Perrot Blvd., Ile Perrot J7V 8P4

 

Tel.: (514) 425-6556   Cell: (514) 895-2840

 

E-mail: mkacircpa@gmail.com

 

 

Telephone: (514) 737-4892

 

Dr. Jitka Ponka

Dental Surgeon/Chirurgien dentiste

 

Office hours                       3550 Cote des Neiges

By appointment                                      Suite 375

Montreal, PQ H3H 1V4

 

Dr. Tom áš MACHÁN

 

zubný lekár

 

6600 Trans-Canada # 670, Pointe-Claire

naproti Fairview Shopping Center

 

Telefon: (514) 426-4228

 

Forman 4a

 

Členka Ordre des Psychologues du Québec

 

Viktória HIČÁROVÁ, PhD.

Psychologička

Hudson Medi Centre, 465 Main Road

Hudson, QC J0P 1H0

 

Tel. 514-623-9220

viktoria.hicarova@gmail.com

Slovensky, česky, English

Pechousek%20logo%20CB%20upr

VÁCLAV & JOSEF PECHOUSEK

 

2715 LOUIS A. AMOS             TEL.: (514) 631-2047

LACHINE, QUEBEC                FAX: (514) 631-3209

CANADA H8T 1C3                  josef@usinagevj.com

 

 

Bohemia 2011

Cerny a