Montrealský věstník                                Ročník 55

Březen/March 2019                     5080 Glencairn Ave, Montreal, H3W 2B4                               Číslo 7


 

 

Chcete-li dostávat Montrealský věstník po emailu ve formátu pdf, napište na montrealvestnik@gmail.com

 

Kalendář činností

 

2. 3.      So        Fašiangová zábava, hala kostola sv. Cyrila a Methoda, 7187 2e Avenue, 19.30 h

6. 3.      St         Schůzka klubu seniorů, Čs. dům, 6540 McLynn, 12.30 h

20. 3.    St         Schůzka klubu seniorů, Čs. dům, 6540 McLynn, 12.30 h

21. 3     Čt         Koncert B. Martinů (M. Karlíček), Chapelle du Bon Pasteur, 100 Sherbrooke Est, 19.30 h

3. 4.      St         Schůzka klubu seniorů, Čs. dům, 6540 McLynn, 12.30 h

7. 4.      Ne        Bohoslužby, kaple Loyola High School, 7272 Sherbrooke W., 11.00 h

9. 4.      Út        Valná hromada Čs. sdružení, Čs. dům, 6540 McLynn, 19.30 h

17. 4.    St         Schůzka klubu seniorů, Čs. dům, 6540 McLynn, 12.30 h

20. 4.    So        Velikonoční pomlázka, Westmount Park United Church, 4695 de Maisonneuve, 15.00 h

 

Vzhledem k nepřítomnosti paní šéfredaktorky v Montrealu prosíme všechny přispěvatele, aby se snažili dodávat zprávy včas a pokud možno po emailu. Telefonicky se obracejte na paní Emu Košackou na tel. 514-735-5795 nebo po 12. březnu i na paní Míšu Fuchsovou na tel. 514-737-8325. Děkujeme.

 

Klub seniorů

V březnu se sejdeme (pokud nám to počasí dovolí) 6. a 20., vždy ve středu v půl jedné odpoledne v Čs. domě na 6540 McLynn. Informace v případě potřeby podá Ema Košacká, tel. 514-735-5795.

 

Těšili jsme se, že na schůzce 23. ledna se už sejdeme všichni, ale počasí nám plány zhatilo. Dvě naše členky sice odstartovaly, ale zacpané silnice je přinutily se vrátit. Sníh, mrznoucí déšť... Už aby tady bylo jaro. No, ještě si chvíli počkáme, i když se dny již prodlužují. My, kteří jsme šťastně dorazili, jsme se přivítali, dostali kávu a zákusek, a zahájili diskuzi. Všichni jsme se na ni připravili, nikdo netvrdil, že mu domácí úkol roztrhalo či sežralo nějaké zvířátko (či jiné výmluvy, na mnohé z nich se ještě ze svých studentských let pamatujeme). Tentokrát jsme si vyměňovali zkušenosti z labyrintu místních zdravotnických zařízení, ať už dobré či spíše blížící se hororu. Nakonec několik vtipů a povídání o příjemnějších věcech než jsou nemocnice a čekárny u lékařů. Doufáme, že příště se nás sejde víc. Nechcete naše řady rozmnožit?

 

Led. Sníh. Led a sníh, v úplně zbytečném nadbytku. Jelikož už nikdo z nás nezvládne bruslení na značně hrbolatém ledu, museli jsme schůzku plánovanou na 6. únor odložit na příští týden. A ejhle! Sněhová bouře, zatím nejsilnější během této zimy, nám i odloženou schůzku překazila. Sice bychom mohli stavět sněhuláky, ale přece jenom... Jsme zvědaví, co bude za týden, co pro nás příroda připraví. Trochu závidíme šéfredaktorce Věstníku paní Aleně Martinů, která se přesunula na několik měsíců do slunné Austrálie. Sice, jak nám napsala, vyměnila mrazák za rozpálenou pec, ale v této době je příjemné si tu pec představovat.

 

No konečně! Další sníh sice na sebe nedá dlouho čekat, ale přece jen se počasí nad námi smilovalo a umožnilo nám se tentokrát sejít v opravdu plném počtu na naší jediné schůzce v tomto měsíci, tedy 20. února. Hodně dlouho jsme se neviděli, každý z nás měl o čem mluvit, a tak teprve půl hodiny po zahájení se dostala ke slovu naše předsedkyně paní Olga Nováková. Vždy nám připraví malou přednášku o událostech týkajících se dnešního data v historii. V roce 1927 se v Miami narodil Sidney Poitier, americký herec, režisér, autor a diplomat. V roce 1964 získal jakožto první herec černé pleti Oscara. V roce 1986 se začalo s plánem stavby tunelu mezi Francií a Anglií. Stavba byla dokončena v roce 1994. Dnes průjezd trvá necelou půlhodinu.

     Pobavili jsme se dalšími "veselými" historkami z čekáren a ordinací. Jedna naše dlouholetá členka ale dala diskuzi vážnější ráz, když se rozhovořila o výzkumu ve zdravotnictví, ať už v Kanadě či ještě v poměrně nedávné době v Čechách. Také nám vylíčila uklízení sněhu vlastními silami; určitě předčí i mnohem mladší. 

     Nedávno jsme se kvůli technickým potížím nemohli dodívat na sice nám už všem známý film Kolja, který ovšem stejně vždy zaujme. Tentokrát jsme celé promítání zvládli bez potíží. (IR)

 

Čs. sdružení

 

Valná hromada montrealské pobočky Čs. sdružení se bude konat v úterý 9. dubna 2019 v půl osmé večer. Uvítáme mezi sebou nejen své členy ale i všechny zájemce o dění v naší komunitě. (Ema Košacká)

 

Oznamujeme našim členům, že členské příspěvky na rok 2019 činí stále 20.00 $ na osobu. Pro členy nad 70 let je placení příspěvků dobrovolné, nicméně pobočka za ně platí ústředí 5.00 $ ročně. Děkujeme všem, kteří už příspěvky zaplatili, a prosíme ostatní, aby vystavili šek na Czech and Slovak Association a poslali jej v přiložené obálce na adresu: Ema Košacká, 6542 McLynn Ave., Montreal, QC, H3X 2R6. Děkujeme.

 

Misie sv. Václava

Upozorňujeme, že v březnu se česká mše nekoná. Naše příští mše bude v neděli 7. dubna 2019 jako obvykle v 11.00 hodin v kapli ve 3. patře budovy Loyola High School, 7272 Sherbrooke Street West (roh West Broadway). Růženec se modlíme od 10.30 h. Těšíme se na shledanou. (Rose Mary Strban)

 

Tábor Hostýn

Dětský tábor bude letos od neděle 30. června do soboty 20. července. Ceny jsou stejné jako v minulém roce: 395 $/1 týden, 765 $/2 týdny a 960 $/3 týdny. Těšíme se na vaše děti a vnoučata. Hledáme vedoucí k chlapcům. Potřebujeme také dobrovolníky k propagaci dětského tábora. Více informací najdete na www.hostyn.org. (Josef Maxant)

 

Kultura

Koncert nazvaný "Tribute to Bohuslav Martinu" se koná ve čtvrtek 21. března 2019 v Chapelle historique du Bon Pasteur v půl osmé večer. Na programu jsou skladby komorního typu pro dva až šest nástrojů. Vstup zdarma. Hrají: Martin Karlíček, Jinjoo Cho, Simon Aldrich, Jacqueline Leclair, Gabriele Dostie-Poirier, Pierre-Alain Bouvrette a Russell DeVuyst. Informace najdete na internetu na stránce http://www.accesculture.com/activite/HOMMAGE_A_BOHUSLAV_MARTINU

 

L'Institut culturel Rosalind Goodman ve spolupráci s Montreal Holocaust Museum uvádí film "Tlmočník" (The Interpreter) v Jewish Public Library na 5151 Côte-Ste-Catherine ve čtvrtek 2. května 2019 v 19.30 hodin. Film Martina Šulíka v kooperaci Slovenska, České republiky a Rakouska, drama s komickými prvky o dvou starších mužích s nevyřešenými konflikty z minulosti. V hlavních rolích Jiří Menzel a Peter Simonischek. Film je ve slovenštině a němčině s anglickými titulky. Vstupné 15 $, studenti 10 $.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Srdečne vás pozývame na

Fašiangovú tanečnú zábavu

2. marca 2019 o 19.00 hodine

v recepčnej hale Slovenského kostola Svätého Cyrila a Methoda

7187 2e Avenue, Montréal, H2A 3G8.

Vstupné 15 $ zaplatené do 17. februára, pri vchode 20 $.

Vyzbierané peniaze pôjdu na podporu a údržbu kostola.

Hostia si musia priniesť svoje jedlo a pitie!

V cene je káva/čaj/voda a šišky. A hudba do tanca!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Velikonoční pomlázka pro děti

03 VelikonoceČeské a slovenské sdružení a Sokol Montreal opět chystají pro děti tradiční velikonoční pomlázku (malování vajíček a pletení pomlázky). Bude se konat jako obvykle na Bílou sobotu, která letos vychází na 20. dubna. Sejdeme se ve 3 hodiny odpoledne ve Webster Hall kostela Westmount Park United (tam, kde se konají Mikulášské nadílky). Všichni si opět budou moci uplést správnou velikonoční pomlázku a namalovat velikonoční kraslice. Proutky na pomlázky i mašle obstaráme. Doporučujeme, aby si děti přinesly z domova barvičky a vyfouknuté skořápky vajec nebo vejce natvrdo, která budou malovat. Také uvítáme tvořivé maminky, které dětem s malováním a zdobením vajíček pomohou. Po malování bude jako obvykle připraveno malé pohoštění. Budeme rádi, když maminky či babičky opět něco dobrého pro děti upečou a přinesou. Prosím, ozvěte se nejpozději do pátku 12. dubna Aleně Berti na tel. 514-596-0074 nebo Vlaďce Hlavaté na email vladimira.hlavata@gmail.com, s kolika dětmi hodláte přijít. Děkujeme a budeme se těšit na shledanou.

 

Filmový festival v Torontu

Generální konzulát České republiky v Torontu ve spolupráci s Revue Cinema vás zve na filmový festival "Czech That Film", který uvádí pět vynikajících českých filmů současné české kinematografie. Filmy se promítají v Revue Cinema, 400 Roncesvalles Avenue, Toronto. Na programu:

 

Čtvrtek 25. dubna v 18.30 h       - Zlatý podraz (The Golden Betrayal), režie Radim Špaček

Pátek 26. dubna v 19.00 h          - Jan Palach, režie Robert Sedláček

Sobota 27. dubna v 16.00 h        - Všechno bude (Winter Flies), režie Olmo Omerzu

Sobota 27. dubna v 19.00 h        - Tátova volha (Patrimony), režie Jiří Vejdělek

Neděle 28. dubna v 16.00 h        - Dukla 61, režie David Ondříček

 

Filmy jsou s anglickými titulky. Lístky můžete zakoupit přes internet na stránce revuecinema.ca.

 

In memoriam

Oznamujeme, že paní Soňa ZICHERMANOVÁ (roz. Wedlichová) zemřela po dlouhé nemoci 5. února 2019, dva týdny před svými 91. narozeninami. Do Montrealu přijela s manželem po únorovém komunistickém puči přes Paříž.

     Dlouhá léta byla členkou výboru Českého a slovenského sdružení a pokladní bazarového odboru. Pomáhala všude, kde to bylo zapotřebí, a vždy s úsměvem. Byla také členkou Sokola a chodila cvičit. Před lety, když byl bazar ve Victoria Hall, měla Soňa na starosti prodej vína ve zvláštní místnosti, kde hosté mohli v klidu posedět, pojíst a popít. Každý rok pekla pro bazar stovky a stovky rakviček. V osmdesátých letech, když do Montrealu přicházelo mnoho uprchlíků, kteří vystoupili z letadla na Kubu (říkali jsme jim "Kubánci"), pomáhala tehdejšímu předsedovi dr. Zichovi se vším, co bylo pro ně potřeba udělat, ať už šlo o finanční stránku, pomoc s úřady nebo jenom o rady. Soňa se tehdy starala hlavně o rodiny s dětmi, které potřebovaly zvláštní pomoc. Hrála velmi dobře na piano a zpívala. Mnozí si ji jistě pamatují z vánočních obědů seniorů, kde s nadšením a s radostí doprovázela sborový zpěv na elektronické piano.

     Jejím dvěma dcerám a jejich rodinám vyslovujeme naši upřímnou soustrast. (Ema Košacká)

 

Pan Josef JANÍK zemřel krátce po svých 92. narozeninách 16. února 2019. Narodil se v Polešovicích na Moravě 5. února 1927. Měl mnoho krásných vzpomínek z dětství prožitém na venkově, kde jeho rodiče měli hospodářství a vinici. Až do stáří si udržel kontakt se spolužáky a přáteli v Polešovicích, kde bude jeho popel uložen na tamním hřbitově vedle rodičů a manželky.

     Hranice na západ přešel v roce 1951. Po kratším pobytu v Rakousku emigroval do Kanady, pár let pracoval v Calgary a v roce 1954 se už definitivně usadil v Montrealu. Od samého začátku se zapojil do české komunity, zvláště pomáhal při budování dětského tábora Hostýn od jeho založení v roce 1954. V roce 1957 se oženil s paní Magdalenou a oba dva pomáhali jak při výstavbě Hostýna tak i při české farnosti sv. Václava v Montrealu i při jiných akcích české komunity. Josef pracoval jako strojní zámečník pro firmu Velan a později jako technik pro Minoltu (kamery). Miloval létání a po obdržení pilotního průkazu podnikal výlety do okolí. Pořídil i letecký snímek tábora Hostýn. Když jeho manželka onemocněla, odešel dříve do důchodu, aby o ni mohl pečovat. Poslední léta prožili v domově důchodců. Paní Magda odešla o několik let dřív než on. (Milada Foglová) 

 

Z dopisu Ing. J. Kantůrka, zvláštního zmocněnce MZV ČR

Zvláštní zmocněnec pro krajanské záležitosti Ministerstva zahraničních věcí České republiky Ing. Jaroslav Kantůrek nám poslal 31. ledna dopis, ve kterém před ukončením svého mandátu zdraví krajany v zahraničí a děkuje jim za spolupráci a bohatou aktivitu v krajanských spolcích. Ze zajímavých informací uvádíme:

     "Na začátku roku 2019 jsme si připomněli 50. výročí upálení studenta Jana Palacha. Celý letošní rok pak bude ve znamení oslav 30. výročí Sametové revoluce. Věříme, že tato událost bude v centru pozornosti akcí, které budou pořádat naše zastupitelské úřady v zahraničí i jednotlivé krajanské spolky. Ministerstvo zahraničních věcí připravuje také akce k 20. výročí vstupu České republiky do NATO a 15. výročí vstupu do EU. Pozornost těmto událostem budou věnovat všechna veřejnoprávní média. Tradičním informačním kanálem pro naše krajany je Radio Praha www.radio.cz, které kromě na míru vyrobených pořadů pro Čechy žijící v zahraničí provozuje i webovou stránku www.krajané.net.

     V červnu 2019 se v Praze opět uskuteční celosvětové setkání honorárních konzulů České republiky, v jejichž řadách je mnoho významných osobností českého původu. Řada z nich aktivně podporuje činnost krajanských spolků v zahraničí.

     Meziresortní komise pro Čechy žijící v zahraničí zřízená v roce 2017 zpřístupnila v červnu minulého roku novou informační databázi "Užitečné informace pro Čechy žijící v zahraničí", kterou naleznete na www.mzv.cz/cesi_v_zahranici/cz/. Velmi nás potěšily příznivé ohlasy mezi krajany."

     Funkční období Ing. J. Kantůrka skončilo k 31. lednu 2019 a vystřídal ho Mgr. Jiří Krátký, MA. (AM)

 

Pozdrav z druhé strany světa

Odjet v polovině ledna z Montrealu do Sydney, to je jako když skočíte z mrazáku do horké trouby. Ten přesun sice trvá 24 hodin (skutečný čas) nebo tedy dva dny (podle kalendáře), ale nějakou přípravu to vyžaduje. Aspoň to, aby měl člověk po ruce tričko a šortky a velkou tašku, kam nastrká všechny ty bundy a svetry, než vystoupí v Austrálii z letadla. Letos je prý obzvláštní vedro a sucho a už jsme tu za těch pár týdnů zažili i 37 stupňů. Ale také tu bylo i 18 po ránu, což jsme označili jako zimu, zatímco naše dcera v Montrealu prohlásila, že u nich je teplo – po několika dnech, kdy bylo -27, teplota prý stoupla na krásných -9. Jak je vše relativní!

     Pronajali jsme si domek v rezidenční čtvrti nedaleko univerzity. Domek? Domeček! Možná ještě spíš domečíček! Obývák s kuchyňským koutem a koupelnou, ložnice v patře, přesněji v mezipatře, neboť koncept domu je otevřený. Tady se tomu říká loft – z ložnice hledíte dolů do obýváku jako z balkónu. Rezidenční čtvrť má v sobě vždy nebezpečí, že někde poblíž se některý dům renovuje (ano, v našem případě hned vedle nás), a tady je navíc ve stromech spousta ptáků. Ne vrabci, kosi, špačci nebo snad slavíci jako u nás. Nene, tady máme papoušky. Hezké, někteří jsou barevní, někteří bílí se žlutou chocholkou. Další, zcela obyčejně popelaví, jsou nejhorší. Zatímco ti ostatní jen křičí, tihle s krásným jménem kookaburra se přímo zuřivě chechtají. Nejraději tak v pět ráno. Však si je, rošťáky, najděte na internetu a posuďte, zda se přitom dá spát!

     Jsme na opačné straně zeměkoule a všechno je tady tím pádem obráceně. Při hledání bytu mě překvapilo, když s pýchou oznamovali, že "byt je obrácen na sever, a tedy do něj svítí slunce celý den!" No ano, v poledne tu stín ukazuje na jih. Půjčili jsme si tu auto, a brzy zjistili, že to, že se tu jezdí na levé straně, je jen část potíží. V autě je zcela pochopitelně vše uspořádáno zrcadlově. Kolikrát jen jsme místo blinkru pustili stěrače – a pak nás překvapilo, že mávají zleva nahoru přes sklo. Místo po řadící páce sahám na dveře a do zpětného zrcátka automaticky mrknu doprava nahoru, někam ven z okénka... I na chodnících se lidé vyhýbají vlevo a na eskalátorech se stojí při levé straně, aby vedle vás (vpravo) mohli projít ti, co spěchají.

     Sydney je velké město s mnoha zajímavostmi – ale o tom zase třeba příště. (AM)

 

Trochu humoru

Stará paní dává instrukce svému vnukovi, který má přijít se svou ženou na návštěvu: "U vchodu jsou zvonky. Bydlím v bytě číslo 301, tak loktem zmáčkneš třistajedničku. Já tě pustím dovnitř. Po pravé straně je výtah, tak loktem zmáčkneš tlačítko a přivoláš si ho. Jsem ve třetím patře, takže zmáčkneš loktem trojku. Když vylezeš z výtahu, můj byt je napravo. Loktem zmáčkneš zvonek vedle dveří a já ti otevřu."

"No, babi, to zní celkem jednoduše. Ale proč mám mačkat všechny ty tlačítka loktem?"

"Co? Ty snad přijdeš s prázdnýma rukama?"

 

Co putuje po celém světě a přesto zůstává v rohu? – Poštovní známka.

 

Různé zprávy

Encyklopedii Josefa Čermáka "THE STORY OF CZECHS AND SLOVAKS IN CANADA" si můžete objednat v redakci Nového domova. Adresa: MMI, 450 Scarborough Golf Club Rd., Toronto, ON, M1G 1H1, tel. 647-770-1713, email vera.toronto@gmail.com. Cena 30 dolarů plus poštovné.

 

Na Věstník přispěli: Vera Bondy, Dan Newman, Miloš Novotný (Bohemia Restaurant), Iva Radok, Ivan Stecko, Ludmila Uhde. Všem srdečně děkujeme!

 

Ačkoliv je Montrealský věstník zasílán zdarma, finanční příspěvky jsou vítány. Chcete-li Věstník podpořit, pošlete příspěvek na adresu: Ema Košacká, 6542 McLynn, Montreal, QC, H3X 2R6. Šek vystavte na "Czech and Slovak Vestnik". Dotazy a žádosti o informace můžete psát i emailem na adresu Montrealského věstníku montrealvestnik@gmail.com nebo na amartinu@yahoo.com.


Šéfredaktorka: Alena Martinů, 5080 Glencairn, Montreal H3W 2B4, tel. (514) 484-6177, email: amartinu@yahoo.com

Členové red. rady: Alois Fogl, Míša Fuchsová, Ema Košacká, Ludvík Martinů, Iva Radok. Přispěvatelé jsou podepsáni.

Redakce nemusí vždy souhlasit s publikovanými texty. Za jejich obsah zodpovídá autor.

Redakce si vyhrazuje právo příspěvky odmítnout, zkrátit nebo upravit podle potřeby.






JUDr. Jaroslav Horký odpovídá na vaše otázky

Otázky a odpovědi zpracovává Advokátní kancelář H&P Law s.r.o.

www.ak-hp.cz, tel. 420 221 719 041, fax 420 221 719 059, email info@ak-hp.cz.

 

Dotaz : Když jsem nedávno náhodou kontroloval katastr nemovitostí, zjistil jsem, že u pozemku, který vlastním, je poznamenané probíhající řízení, o kterém nic nevím a ani jsem o něm nebyl vyrozuměn. Jak mám postupovat? Co se za takovým řízením může skrývat?

 

Odpověď : V katastru nemovitostí je vždy dobré mít zapsanou adresu, na které jste k zastihnutí, jelikož katastr nemovitostí obesílá a informuje vlastníky nemovitostí o probíhajících řízeních, která se týkají jejich nemovitostí, zejména pak o převodu vlastnického práva k nemovitosti.

Je možné pomocí čísla jednacího z katastru nemovitostí zjistit, o jaké řízení se jedná. Doporučuji nejprve zavolat na příslušný katastrální úřad a to osobně, popřípadě prostřednictvím vašeho právního zástupce. Pokud byste informaci nerozuměli nebo pokud by někdo skutečně nakládal s nemovitostí bez vašeho vědomí, je vždy vhodné obrátit se na českého advokáta, který se specializuje na problematiku nemovitostí a dokáže vám poradit nejvhodnější postup v dané věci.

 

H&P Law nabízí veškeré právní služby na území České republiky:

občanské právo, obchodní právo, správa majetku a ostatní právní poradenství.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

CharHong logo.jpg

 

3843 boul. Saint-Laurent

Tel. 514-844-6734

boucheriehongroise84@gmail.com

 

Nabízíme:

Mattoni (regular, lemon, orange, grapefruit), Kofola,

Tatranky, Horalky, Kávěnky, Fidorky (4 druhy), Mila, Amigo, Nugetta, zeli kysané, červené a bílé, halušky

a knedlíky v prášku, nakládané okurky, hořčice

(kremžská, plnotučná a další), Maggi,

výrobky Vitana a Dr. Oetker, salámy a klobásy

evropského typu (čabajka, uherský salám),

vídeňské párky, různé druhy sýrů

(bryndza, oštiepok, párenica, korbáčik a jiné)

 

 

Honorární konzulát
České republiky v Montrealu
 
JUDr. Hynek Žikovský, konzul
 
2020 Blvd. R. Bourassa,  Suite 1920
Montreal, QC H3A 2A5
Tel.: 514-316-4383
e-mail: consul.czech.qc@gmail.com
montreal@honorary.mzv.cz

 

 

Odkoupím

 

registrované i neregistrované střelné zbraně,

sportovní, lovecké, vojenské.

Restaurování starých či poškozených zbraní.

Potřebná povolení mám, převod zařídím.

Diskrétní jednání zaručeno.

 

Jiří  514-616-9257

 

Misner KW fin

 

 

BARBARA ASGARY

 

artist

 

514-488-5514

 

www.barbaraasgary.com

 

barbara.asgary@gmail.com


 

 

Voyage  NORKO  Travel

 

1234 Stanley St. , Montreal H3G 2S7

Tel.: (450) 812-0620  Fax: (514) 871-0148

Toll free: 1-888-871-8888

e-mail: kapit2678@hotmail.com

Letenky a veškeré turistické služby

VOLEJTE  ALENU!

 

 

PhDr. OLGA AJVAZOV Á

Oficiální tlumočnice a překladatelka jazyka českého, slovenského, anglického, francouzského, španělského a ruského. Překlady všeho druhu, včetně odborných a ověřených. Tlumočení simultánní, konsekutivní i doprovodné. Korektury textů, výuka jazyků.

 

5254 Côte St. Antoine, Montréal, QC H4A 1P4

Telefon: (514) 481-3333

E-mail: olgatranslation@sympatico.ca

 

 

MILO Š  G.  KACIR

 

CHARTERED PROFESSIONAL ACCOUNTANT

 

2530 Perrot Blvd., Ile Perrot J7V 8P4

 

Tel.: (514) 425-6556   Cell: (514) 895-2840

 

E-mail: mkacircpa@gmail.com

 

 

Telephone: (514) 737-4892

 

Dr. Jitka Ponka

Dental Surgeon/Chirurgien dentiste

 

Office hours                       3550 Cote des Neiges

By appointment                                      Suite 375

Montreal, PQ H3H 1V4

 

Dr. Tomáš MACHÁN

 

zubný lekár

 

6600 Trans-Canada # 670, Pointe-Claire

naproti Fairview Shopping Center

 

Telefon: (514) 426-4228

 

Forman 4a

 

Členka Ordre des Psychologues du Québec

 

Viktória HIČÁROVÁ, PhD.

Psychologička

Hudson Medi Centre, 465 Main Road

Hudson, QC J0P 1H0

 

Tel. 514-623-9220

viktoria.hicarova@gmail.com

Slovensky, česky, English

Pechousek%20logo%20CB%20upr

VÁCLAV & JOSEF PECHOUSEK

 

2715 LOUIS A. AMOS            TEL.: (514) 631-2047

LACHINE, QUEBEC               FAX: (514) 631-3209

CANADA H8T 1C3                  josef@usinagevj.com

 

 

Bohemia 2011

 

 

PREN ÁJOM VOZIDIEL

PRÍVESNÝCH VOZÍKOV                                   Mgr. Peter Németh

LIMUZÍNOVÝ SERVIS         Tomanova 70

Auto může být přistaveno ve Vídni     83107 Bratislava

Tel. 0903 24 24 26

www.pozicanieauta.sk                     e-mail: info @svenscar.sk